Terrassen og haven

Terrassen er udstyret med sommerkøkken, så måltiderne kan indtages under det grønne tag. Bemærk den kæmpestore udendørs kamin i baggrunden.

 

 

Man skal ikke have været længe i det gamle hus, før den store, overdækkede terrasse bliver det naturlig opholds- og samlingssted.

Terrassen er bygget ud fra to gamle, små stenhuse (’cazottes’) med et stort halvtag, som fortsætter i et grønt og frodigt vin-espalier. Fra langbordet er der udsigt til haven og den grønne dal. Der er endvidere et lille sommerkøkken med gasblus, vask og stor udendørs kamin / grill, så frokosten og middagen kan tilberedes og indtages under det grønne tag, med lyden af den liflige rislen fra bækken nederst i haven og den beroligende bimlen af fåreklokker i ørerne. Haven er på ca. 2.000 kvm. og bygget i terrasser med stengærder.

Vores ejendom passes godt på, dels af det engelske ægtepar Ann og Collin, der tager sig af rengøring og almindelig opsyn og vedligeholdelse, og dels af havemanden Aimé Calme (billedet), der som født og opvokset i den catalanske kultur i Saint Laurent kender alt og alle i byen, og i tilgift er en veritabel ekspert i alle have- og naturspørgsmål. I møder ham ganske givet under ferien i Les Cazottes, da han "kigger til det hele" mindst et par gange om ugen. Der skulle jo nødig sidde et græsstrå forkert...