Aktiviteter i området

Man kan klatre, som Sigrid her på vej op ad en mur. Man behøver dog ikke dyrke ekstremsport for at aktivere sig selv og familien - dalen og bjergene byder på talrige muligheder for udendørsaktiviteter i alle sværhedsgrader og for alle smagsløg. Her præsenterer vi blot en brøkdel af mulighederne...

Ridning

Hestesport er meget udbredt i hele Frankrig, og der er muligheder for både begyndere og de mere erfarne: Cavall’espir er en gård få minutter fra Les Cazottes, og her arrangeres ridning for let øvede. Terrænet er en smule vanskeligt, så de tager ikke børn og unge uden erfaring (men gerne voksne, der er stærke nok til at holde sig fast i sadlen...). Blot få minutter længere væk ligger Elevage de Kervan, hvor der tilbydes ridning også til børn uden erfaring (med guide). Denne gård har desuden opdræt og dressur. Bortset herfra ses skilte mange steder i området med ridning.

 

Golf

Vi har en af Europas smukkeste 18-huls golfbaner i baghaven. Sådan da... I hvert fald kræver det bare 3-4 minutter i bil og en stigning på godt 300 meter at nå op til Le Domaine de Falgos, hvor man kan spille sine 18 huller mellem Pyrenæernes tinder. Og i øvrigt få en spa treatment og et strålende måltid på restauranten. Der kan lejes udstyr og købes træningstimer. Vil man lidt længere væk, er der en dejlig bane ved kysten, i St. Cyprien. Se links til de to baner i spalten til højre.

 

Vandreture

Vandrebevægelsen i Frankrig er fantastisk velorganiseret, og det meste af landet er kortlagt specielt med henblik på vandring (randonée). Ture i alle længder og sværhedsgrader er aftegnet i bøger og på kort, med detaljerede beskrivelser af ruterne og diverse pejlemærker undervejs. Vores område adskiller sig naturligvis ved bjergenes indflydelse på strabadserne, men der er muligheder både for de uprøvede og de meget erfarne vandrere. Der er en del vandrekort med nemme ruter lige omkring Les Cazottes; der er guidede ture i grupper, der udgår fra fx byerne Prats-de-Mollo og Céret, ligesom der naturligvis er er de lange (undertiden flerdags) ture, der kræver både erfaring i kortlæsning og gode ben. Den største udfordring af denne art er bjergruten, der løber i hele Pyrenæernes længde - den såkaldte Grand Randonée nr. 10 (turen tager ca. 60 dage!) Vores lille bibliotek er fuld af vandrekort og beskrivelser af ruter i Tech-dalen, og byens turistinfo har altid de seneste forslag klar.

 

Badning, svømning og spa

Ved stranden ligger Les Cazottes jo ikke... Men i bækken kan man dyppe tæerne og udforske de små (børnevenlige) vandfald, og Saint-Laurent-de-Cerdans har en glimrende swimmingpool med to opvarmede bassiner og livredder. På vej ind mod Perpignan ligger en dejlig badesø (ved byen St. Jean pla de Corts). Men vil man bade ved nogle af Europas dejligste strande, så ligger de altså blot en times kørsel væk: den franske kyst byder på lange, hvide strande (vores egne favoritter er St. Cyprien, Argelès og Canet Plage), og tager man "bagvejen" gennem Spanien kommer man til den spændende Costa Brava-kyst, der er mere snørklet og meget charmerende. Billedet her er fra Rozes (klik!) i Spanien godt en times kørsel fra huset. En særlig detalje ved regionen er de naturlige varme kilder. Både i Amélie-les-Bains og i La Preste (begge mindre end en halv times kørsel væk) er der derfor spa-bade med alle former for behandlinger (både medicinsk og ren wellness) - det samme gælder hotellet på golfbanen La Domaine de Falgos.

 

På eventyr i verdens smalleste kløft?

Les Gorges de la Fou, en lang naturlig kløft, ligger et kvarters kørsel fra Les Cazottes. Der er et par timers spændende og spektakulær vandring for hel familien, med vandfald, drypstensformationer, sjælden fauna og meget andet spændende. Og på en varm sommerdag vil man nyde, at der i kløften er ca. 15 grader køligere end udenfor...

Markeder

Overalt i regionen er der udendørs markeder, både på hverdage og lørdage. Hver by med respekt for sig selv har mindst ét om ugen, og de fleste er altid en lille køretur værd. Kig også efter antikvitetsmarkeder (brocantes) og loppemarkeder (vide greniers). Til højre er link et til fransk site, der viser antikvitets- og loppemarkeder i regionen. Sted og tidspunkt for markeder nærmest Les Cazottes fremgår af beskrivelsen af de nærliggende byer.