Rejseruter

 

Der er mange veje til Les Cazottes, og ligeså mange rejseformer. Et par uger før jeres afrejse sender vi en detaljeret kørselsvejledning for de sidste 60 km til huset ude i dalen. Her er et par hints til rejsen derned:

 

Fly

Sydeuropa er lavprisselskabernes paradis, og der er mange ruter til lufthavne i nærheden. De billige selskaber har det imidlertid med at skifte ruter fra det ene år til det andet, så udbuddet er muligvis varieret, men ikke altid særlig stabilt.

 

Nærmeste lufthavne med direkte fly fra Danmark er p.t. Girona (ca. 1,5 time fra huset) og Barcelona (ca. 2,5 timer). Der er også en lavprislufthavn i Perpignan, som Ryan Air flyver på, men her skal man via London. 

 

Man kan med held benytte Seat24 som portal, hvis man vil shoppe rundt efter de bilige afgange. Eller man kan benytte flyselskabernes egne hjemmesider:

 

Norwegian (København til Barcelona)

Ryan Air (Billund og Århus til Girona)

SAS (København til Barcelona)

Vueling (København til Barcelona)

 

Egen bil

Mange foretrækker at køre hele vejen i egen bil. I så fald skal man forberede sig på små 2.000 km og ca. 20 timers kørsel gennem Tyskland, Belgien, Luxembourg og Frankrig. Vi har venner, som har gjort turen med tre børn i ét stræk ved at skiftes ved rattet, så det kan lade sig gøre! Ellers kan det anbefales at gøre en eller to overnatninger undervejs og dermed opleve fx. nogle en af de mange, traditionelle franske landevejskroer ("auberges"), som nok er både en overnatning og et aftensmåltid værd (og hvis man er til den fantastiske, franske gourmet-mad, kan Michelins berømte mad-guide vise sig at være en god investering!).

 

Husk at der skal betales motorvejsafgift i Frankrig. Med benzin og vejafgift koster turen i egen bil ca. 1.700-2.000 kr., hvortil kommer udgifter til overnatning undervejs.

Der er efterhånden mange gode vejvisere på nettet. Selv bruger vi Michelins.

 

Tog

Man kan tage tog fra København via Hamborg og Paris. Det er en langsom rejseform, og relativt dyrt, med mindre man vil sidde op hele vejen. Check DSB.

 

Biltog

Man kan tage biltog Hamburg - Narbonne, hvorfra der kun små 2 timers kørsel til huset. Biltoget er helt sikkert den dyreste, men samtidig den mest komfortable rejseform, hvis man vil have sin egen bil med på ferien. Check afgange og priser HER.

 

Bus

Flere rejsebureauer tilbyder busrejser til Sydfrankrig, blandt andet til Perpignan, fx. Eurolines. Disse rejser er oftest kombineret med hotelophold, men er samtidig så relativt billige, at man bare kan droppe hotellet til gengæld for den billige transport. Indrømmet: det er ikke komfortabelt! 

 

Hvad gør vi selv?

Da vi ikke har bil, benytter vi normail en af følgende to ruter:

Enten fly til Paris og videre med nattog til Perpignan fra Gare d'Austerlitz (vi køber billetter direkte på de franske jernbaners websted og får dem leveret med posten), og så lejet bil derfra (eller dogmeturen med bus videre ud i bjergene!)

Eller fly til Barcelona og så videre i lejet bil.